Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Παραμένει μη προσβάσιμο για τα ΑμεΑ το δικαστικό μέγαρο




Παρά το γεγονός ότι το Δικαστικό Μέγαρο πρόσφατα επισκευάστηκε και αποκαταστάθηκε, εξακολουθεί να μην είναι προσβάσιμο για Άτομα με Αναπηρία, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές. Το γεγονός αυτό αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά από το Σωματείο των Ατόμων με Αναπηρία «Οι Ποπολάροι», ο Πρόεδρος του οποίου
παραχώρησε χθες Συνέντευξη Τύπου.
Όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Γιάννης Γρέκας, τα Άτομα με Αναπηρία τα οποία δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν από δικηγόρο, είτε επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, είτε επειδή δεν είναι απαραίτητο στην υπόθεση που τους αφορά, ουσιαστικά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δικαστικό μέγαρο.
«Έχουμε στείλει δεκάδες έγγραφα προς τις αρμόδιες αρχές, όταν γινόταν το έργο της αποκατάστασης του κτηρίου, τελικά όμως τα χρήματα δεν ήταν αρκετά για να γίνει προσβάσιμο…Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όσους υπηρετούν εκεί, να βρουν ένα τρόπο να εξυπηρετούν έστω τα Άτομα με κινητικά προβλήματα. Χρειάζεται μια μεγαλύτερη ευαισθησία» τόνισε ο κ. Γρέκας.
Στο πλαίσιο των δηλώσεων που παραχώρησε δημόσια, ο κ. Γρέκας αναφέρθηκε και σε μια συνάντηση που έγινε πρόσφατα με το Δήμαρχο Ζακυνθίων, παρουσία και του προέδρου της Συνομοσπονδίας των ΑμεΑ Γιάννη Βαρδακαστάνη.
«Συμφωνήσαμε σε κάποια πράγματα και ελπίζουμε οι δεσμεύσεις σε θέματα όπως η στέγαση του ΚΔΑΠ μεΑ να υλοποιηθούν. Από την πλευρά μας δηλώσαμε ότι θα συμμετέχουμε και πάλι σε όλες αυτές τις Επιτροπές από τις οποίες απείχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα» τόνισε ο Πρόεδρος των Ποπολάρων.
30 Ιανουαρίου η πρωτοχρονιάτικη πίτα
Τέλος ανακοίνωσε πως η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου στο Κέντρο Διασκέδασης «Οι Ποπολάροι»

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου