Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Σημαντική η κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος Υποτροφιών Σταματίου


Σημαντική η κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος Υποτροφιών Σταματίου 

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η κοπή της βασιλόπιτας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας στο Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου, Εμμανουήλ και  Μαίρης Σταματίου  το  απόγευμα  Σαββάτου  9 Ιανουαρίου 2016.
Στο κατάμεστο  από κοινό ,φίλους, υποτρόφους, γονείς και μέλη των Επιτροπών  και 
μαθητών των εργαστηρίων του Ιδρύματος, Πνευματικό μας Κέντρο,  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος  συνοδευόμενος από τον αιδεσιμότατο Πατέρα  Ιωαννίκιο,  της Διευθύντριας της Υπηρεσίας Κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Ανδριάνας Ζερβάκη,   και παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο του Προέδρου  του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Ευάγγελο Μανδρακό, των Αντιδημάρχων Πολιτισμού κ. Τέρρη  Χατζηιωάννου και Τουρισμού κ. Μαρίζας Χατζηλαζάρου, του Προέδρου  του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιου Αϊβάζη, του  Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου  κ. Βασιλείου Ζήκα,  το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΓΑΣ  κ. Μιχάλη Παυλούς,  τέλεσε την Αρχιερατική δέηση  για την κοπή της πίτας   και εν συνέχεια,  ανεφέρθη  στο έργο του Ιδρύματος και στην προσφορά του στη τοπική κοινωνία υπογραμμίζοντας τα ανθρωπιστικά αισθήματα  των ιδρυτών και την ιδιαίτερη προσφορά  του Ιδρύματος  στη σημερινή  οικονομική κρίση  που διέρχεται η Χώρα μας,  με την συνδρομή   του σε  οικογένειες σπουδαστών  σε  Ανώτερα και Ανώτατα  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ευχόμενος  στο Ίδρυμα να συνεχίσει και στη νέα χρονιά  το κοινωνικό  έργο του.

Στη συνέχεια  το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ιδρύματος, δικηγόρος κ. Μάνος  Κόκκινος , ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε  στις μεγάλες μορφές των ιδρυτών και ιδιαίτερα στις πατριωτικές και κοινωνικές αρετές τους, στα πατριωτικά και φιλανθρωπικά αισθήματα που τους χαρακτήριζε, εξέθεσε  στη συνέχεια μια συνοπτική εικόνα, των πεπραγμένων  του Ιδρύματος, στην μέχρι σήμερα 15χρονη διαδρομή του, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δραστηριότητες του ιδρύματος στον χώρο του πολιτισμού του αθλητισμού, της νεολαίας, του περιβάλλοντος, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και της κοινωνικής αξιοποίησης  και διαχείρισης  της ακίνητης περιουσίας του ιδρύματος.

Ακολούθησε χαιρετισμός  του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χαζηδιάκου, ο οποίος εξήρε το έργο του Ιδρύματος και την ιδιαίτερη προσφορά του στη σημερινή οικονομική συγκυρία με την συνδρομή των υποτροφιών .

Η εκδήλωση έκλεισε  με προβολή  ημίωρης κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους που αποτύπωνε  αναφορές στους ιδρυτές και εικόνες από της δραστηριότητες των Επιτροπών  των εργαστηρίων  και του Αθλητικού Συλλόγου του Ιδρύματός μας και την εν συνεχεία   διανομή  του βιβλίου που καταγράφει την 15χρονη πορεία του Ιδρύματος.

Η φετινή εκδήλωση του Ιδρύματος ήταν αφιερωμένη  στα 15 χρόνια πορείας   με αναφορά  στην ιστορική του  διαδρομή και την κοινωνική του συνεισφορά.

Μιας  πορείας που φέρνει  έντονα το άρωμα  της ανθρωπιάς, της καλοσύνης και της μεγαλοσύνης των δημιουργών του Ιδρύματος, αλλά και  την ιδιαίτερη  καθοριστική  συμβολή στην σύσταση του Ιδρύματος  του αείμνηστου σήμερα δικηγόρου Ιωάννη Ηρωνία, ενός ανθρώπου που όχι μόνο θέρμανε την πρόθεση  των ιδρυτών  Μανώλης και Μαίρης Σταματίου να ιδρύσουν το Ίδρυμα, αλλά βοηθούμενος και από την στενή οικογενειακή σχέση και δεσμό που τον  συνέδεε μαζί τους, μορφοποίησε το όραμά τους και  ανέλαβε και όλο το διαδικαστικό βάρος  της σύστασης  του  Ιδρύματος  το οποίο έφερε σε πέρας καταβάλλοντας υπέρμετρο ζήλο για να δεχθεί το συντομότερο δυνατό  η Ροδιακή Κοινωνία και η Ροδίτικη Νεολαία  την αγάπη   την συνδρομή του Ιδρύματος  στη παιδεία, τον πολιτισμό τον αθλητισμό , το περιβάλλον και τα άτομα με ειδικές ανάγκες της Ρόδου μας.

Για την παραπάνω  μάλιστα  αυτή συνδρομή  του    στη σύσταση του Ιδρύματος  το Διοικητικό Συμβούλιο  απένειμε εν ζωή τιμητική πλακέτα στον αείμνηστο Ιωάννη Ηρωνία, απονέμοντάς τον   και τον τίτλο του επίτιμου Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ιδρύματος.

Σημαντική  ήτο επίσης και η προσφορά  στη λειτουργία του Ιδρύματος μιας απολειπομένης σήμερα από την ζωή  συμβούλου αείμνηστης Αλεξάνδρας Στεφανίδου Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η οποία με την επιστημονική της κατάρτιση και την αγάπη της στο Ίδρυμα άφησε το δικό της στίγμα για την περαιτέρω κοινωνική του  πορεία.


Πηγή : http://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου