Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Το αναπηρικό αμαξίδιο δεν εμποδίζει τα "μαγικά" στο παρκέ!


Το αναπηρικό αμαξίδιο δεν εμποδίζει τα "μαγικά" στο παρκέ! Η πρώτη ομάδα κινητικά αναπήρων, στο Ηράκλειο, είναι γεγονός!


Ποιος είπε ότι η αναπηρία αποτελεί εμπόδιο; Η διάθεση και η δύναμη τς ψυχής αποδεικνύει στην πράξη ότι μπορεί να υπερβεί πολλά!
Το απέδειξε ο Στράτος Σταματάκης, λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όντας ο
πρώτος ΑμΕΑ οδηγός αγώνων ταχύτητας. Ο αθλητισμός, όμως, δεν έχει όρια κι έτσι πλέον, πραγματικότητα αποτελεί ο πρώτος στο Ηράκλειο ΑΘλητικός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ Ηράκλειο)!
Η ιδέα "γεννήθηκε" το περασμένο καλοκαίρι και σήμερα έχει πάρει σάρκα και οστά, με πρώτο άθλημα που τα μέλη του Συλλόγου σκοπεύουν να κατακτήσουν ... το μπάσκετ!
Σκοπός ίδρυσης του Α.Σ.Κ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ είναι η υποστήριξη και διάδοση του αθλήματος Μπάσκετ με Αμαξίδιο, το οποίο πρόκειται για ένα δυναμικό και απαιτητικό άθλημα που όμως επιτρέπει τόσο την συμμετοχή αθλητών με διαφορετικές κινητικές αναπηρίες όσο και εκείνων που είναι αρτιμελής.
Επιπλέον, θα επιδιώξουμε στο προσεχές μέλλον και την προσθήκη και άλλων αθλημάτων (ομαδικών ή ατομικών), ώστε να μπορέσουν να αθληθούν ακόμη περισσότεροι πολίτες με αναπηρία.
Ως Σύλλογος, εκτός από το αθλητικό σκέλος, θα διεξαγάγει, επίσης, ενημερωτικές ημερίδες για τον αθλητισμό, την αυτόνομη διαβίωση και για θέματα υγείας χρήσιμα για ΑμεΑ αλλά και τους συγγενείς και φίλους αυτών, καθώς και για κάθε ενδιαφερόμενο σε θέματα σχετικά με τα προβλήματα των ΑμεΑ.
Ο Α.Σ.Κ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟ καλεί το φίλαθλο κοινό του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ να στηρίξει την προσπάθεια, να σταθεί στο πλάι των μελών του Συλλόγου, για την διάδοση του αθλητισμού σε πολίτες με αναπηρία.
Για οποιονδήποτε θα ήθελε να συμμετάσχει στο εγχείρημα ως αθλητής/τρια ή να εγγραφεί ως μέλος του συλλόγου μπορεί να επικοινωνήσει στοh Email: eraklion.wb@gmail.com ή μέσω μηνύματος στην σελίδα μας στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου