Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Δύσκολη η πρόσβαση στη ράμπα των ΑΜΕΑ

Γράφτηκε από την  

Δύσκολη η πρόσβαση στη ράμπα των ΑΜΕΑ

Ανασταλτικός παράγοντας για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ, που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους στην παραλία της Ανάστασης όπου πρόσφατα τοποθετήθηκε ηλεκτρική ράμπα, είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης λόγω της μη ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης στην περιοχή.

Το γεγονός πως τα έργα έχουν σταματήσει λόγω του παγώματος της χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Ετσι, πολλοί είναι εκείνοι που έρχονται από
άλλες περιοχές γνωρίζοντας για τη ράμπα αλλά δε μπορούν να εξυπηρετηθούν ή αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στην πρόσβασή τους στην παραλία, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που ακυρώνουν τις κρατήσεις τους στα ξενοδοχεία, μαθαίνοντας για το μισοτελειωμένο έργο που δεν τους επιτρέπει τη στάθμευση κοντά στη ράμπα.

Ωστόσο, η ηλεκτρική ράμπα εκτιμάται πως θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης ιατρικού τουρισμού στο μέλλον, καθώς δεν είναι πολλές οι περιοχές που διαθέτουν αυτό το πλεονέκτημα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου ΑΜΕΑ της περιοχής μας, Θανάση Ξυπόλητου, σε επικοινωνία του με μέλη του συλλόγου που δηλώνουν πως δε μπορούν να εξυπηρετηθούν και για το λόγο αυτό αναβάλλουν γι΄ αργότερα, μόλις ολοκληρωθεί το έργο, τα μπάνια τους, με την ελπίδα να μη χάσουν το φετινό καλοκαίρι.

Οπως λέει, είναι κρίμα την ώρα που σε άλλες παραλίες άτομα με κινητικά προβλήματα να σέρνονται κυριολεκτικά στην άμμο για να μπουν στη θάλασσα και στη δική μας παραλία, όπου ο δήμος κατάφερε κι εγκατέστησε τη ράμπα να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Ούτε τα ηλεκτρικά καροτσάκια μπορούν να φτάσουν λόγω του πεζοδρομίου μέχρι την παραλία, επισημαίνει. 

Να σημειωθεί δε η ανάγκη προστασίας της ηλεκτρικής ράμπας για να μην υποστεί φθορές, πράγμα στο οποίο τονίζει η Ματίνα Καβάσιλα, η οποία ζει μόνιμα στην Αττική και ήρθε στην περιοχή μας για διακοπές, λόγω οικογενειακής καταγωγής αλλά κυρίως επειδή η παραλία μας διαθέτει ηλεκτρική ράμπα. Θεωρεί πως ο δήμος θα πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα για την προστασία της κατασκευής, ενώ επίσης τονίζει την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των έργων για την εξυπηρέτηση όσων αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. 

Κ.Δ.

https://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου