Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Επικίνδυνο κτήριο (!) για ΑμΕΑ




Τρύπια ταβάνια και γυμνά καλώδια στο Κέντρο Εργασίας Αναπήρων τής Φυλής που «ρήμαξαν» οι πλημμύρες
Ρεπορτάζ
Γεράσιμος Κόντος


Τρύπες στο ταβάνι που επιτρέπουν στο νερό να «εισβάλει» στα δωμάτια, κάθε φορά που
βρέχει, «φαγωμένοι» τοίχοι, γυμνά καλώδια και κατεστραμμένες ηλεκτρονικές συσκευές. Το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων (ΚΕΑΝΑ) στον Δήμο Φυλής εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς σχεδόν πέντε μήνες μετά τις πλημμύρες που «σάρωσαν» την περιοχή οι εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο δεν έχουν αποκατασταθεί και ο κίνδυνος τραυματισμού των δεκάδων παιδιών και ενηλίκων με ειδικές ανάγκες που βρίσκονται καθημερινά στον χώρο είναι μεγάλος.

«Κάθε φορά που βρέχει, έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Με τις πλημμύρες τρύπησε το ταβάνι, χάλασαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φωτοτυπικά. Δεν μπήκαμε σε καμία λίστα πλημμυροπαθών, δεν πήραμε χρήματα ούτε ζητάμε κάτι τέτοιο. Θέλουμε μόνο να κινητοποιηθεί ο δήμος ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές, χωρίς άλλες καθυστερήσεις» λέει ο Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, που βρίσκεται στο «τιμόνι» του ΚΕΑΝΑ.

Το κτίριο, επί της οδού Κρητικού Πελάγους 1, παραχωρήθηκε στο ΚΕΑΝΑ από τον πρώην Δήμο Ανω Λιοσίων πριν από μία δεκαετία και συντηρείται από εθελοντές και χορηγούς. Στις εγκαταστάσεις του κέντρου λειτουργούν εργαστήρια πληροφορικής, ζωγραφικής, κεραμικής και άλλα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, ενώ στον εκθεσιακό χώρο φιλοξενούνται δημιουργίες παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία. «Ολα αυτά τα χρόνια καλύπτουμε μόνοι μας τα λειτουργικά έξοδα. Υπάρχουν όμως και προβλήματα που μας ξεπερνούν, που δεν μπορούμε να λύσουμε χωρίς βοήθεια. Απευθυνθήκαμε στον Δήμο Φυλής και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι οι εργασίες θα προχωρήσουν. Ελπίζουμε ότι οι υπεύθυνοι δεν θα μείνουν μόνο στα λόγια» αναφέρει ο κ. Ρεθυμνιωτάκης.

Καταγραφή ζημιών

Από την πλευρά του δήμου ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Αθανάσιος Σχίζας επισημαίνει ότι η καταγραφή των ζημιών έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν ήδη αντικατασταθεί τα χαλασμένα κλιματιστικά και οι σπασμένες τζαμαρίες. «Το κτίριο έχει πολλά προβλήματα εδώ και χρόνια. Υπάρχει τεράστιο θέμα με τη μόνωση, που προσπαθούμε τώρα να αντιμετωπίσουμε. Καθυστέρησαν λίγο οι διαδικασίες, λόγω γραφειοκρατίας, αλλά οι επισκευές στο εσωτερικό του κτιρίου (ψευδοροφές, πίνακες ηλεκτροδότησης κ.λπ.) έχουν δρομολογηθεί» τονίζει ο κ. Σχίζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου