Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Οι σκύλοι οδηγοί αλλάζουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρία


Οι σκύλοι οδηγοί αλλάζουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρία

Της Αιμιλίας Σταθάκου
Eναν πιστό σύμμαχο στην δύσκολη καθημερινότητά τους, βρίσκουν τα άτομα με αναπηρίες στους σκύλους οδηγούς.

Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που έχουν κυριολεκτικά αλλάξει τη ζωή ατόμων που πάσχουν από τυφλότητα και

αναπηρίες.

Την εκπαίδευση και την διάθεση αυτών των σκυλιών αναλαμβάνει ο φορέας «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» που δραστηριοποιείται στην χώρα μας από το 2008, με βασικό στόχο την κάλυψη της ανάγκης της μετακίνησης ατόμων, με προβλήματα όρασης με την χρήση Σκύλου Οδηγού καθώς και την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες μέσω της χρήσης Σκύλων Βοηθείας.

« Όσοι έχουμε την ευθύνη του κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας», γνωρίζουμε τις ανυπέρβλητες πολλές φορές δυσκολίες να εκπαιδεύσεις και να συντηρήσεις τα χρήσιμα αυτά σκυλιά», τονίζει η πρόεδρος του κέντρου Ζωή Χρηστοπούλου-Γερουλάνου.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Ζώτος που έχει χάσει την όρασή του, έχοντας στα πόδια του τη Μελίτα, το Λαμπραντόρ που του άλλαξε τη ζωή, περιγράφει με συγκίνηση πως τον έσωσε αρκετές φορές από ατυχήματα και χάρη σ αυτήν κινείται, δημιουργεί, εργάζεται και απολαμβάνει την Αθήνα που δυστυχώς είναι μια αφιλόξενη για τους τυφλούς πόλη.

Η εκδήλωση παρουσίασης του έργου του κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας» ,έγινε με αφορμή την δωρεά της Bayer Ελλάς, η οποία κατανοώντας τη σημασία της διατήρησης της υγείας των τετράποδων οδηγών, ανέλαβε να στηρίξει το κέντρο και να καλύψει την αντιπαρασιτική προστασία των σκύλων.

Πιο συγκεκριμένα, η Bayer Ελλάς παρέχει δωρεάν στο Κέντρο το νέας τεχνολογίας περιλαίμιο πολύμηνης διάρκειας για τη πρόληψη της μόλυνσης από τσιμπούρια και ψύλλους και τη προστασία από τις ασθένειες που αυτά μεταδίδουν, μαζί με την απαραίτητη αγωγή για την προστασία των σκύλων από ενδοπαράσιτα (π.χ. εχινόκοκκος, ασκαρίδες) για 2 χρόνια, προσφέροντας κατά αυτόν τον τρόπο την στήριξή της και παραμένοντας πιστή στο έργο της να βοηθά στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων σχετικά με την υγεία των ανθρώπων, των φυτών και των ζώων. 

Η διευθύντρια επικοινωνίας της Bayer Ελλάς κυρία Σόνια Μουσαβερέ, τόνισε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εταιρεία μας να μπορούμε να συμβάλλουμε στην ουσιαστική παροχή υπηρεσιών σε άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, οι οποίοι δυστυχώς αποτελούν μια ομάδα που δεν βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας μας».


http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου