Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ - Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Παιδείας

Τα κενά στα σχολεία που σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς ξεπερνούν τα 3.000 σήμερα, η καθυστέρηση στην έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας και η μη λειτουργία της πρόσθετης διδακτικής στήριξης για φέτος, καθώς και ο επικείμενος περιορισμός έως και κατάργηση ουσιαστικά των τμημάτων ένταξης, βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας που διοργανώνουν αύριο Τετάρτηστη 1.30 το μεσημέρι πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας. Για τη συμμετοχή, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει δίωρες στάσεις εργασίας (12 - 2 μ.μ. και 2 - 4 μ.μ.).
Οπως επισημαίνουν, μια σειρά σύλλογοι
εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής, η κατάσταση στην Ειδική Αγωγή παραμένει άθλια, χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες μένουν αβοήθητα, αφού παραμένουν κλειστά πάρα πολλά τμήματα ένταξης, χιλιάδες αιτήσεις για παράλληλη στήριξη μένουν στα χαρτιά, ενώ ακόμα πιο δύσκολη θα γίνει η κατάσταση αν προχωρήσει η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο για τα Τμήματα Ενταξης.
Παράλληλα, με εγκύκλιο που υπογράφει ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να διαθέτουν τις ώρες που περισσεύουν στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ) στην κάλυψη των κενών κι όχι στην ενισχυτική διδασκαλία.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να λειτουργήσουν τώρα και πλήρως όλες οι δομές Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία. Να ξεκινήσει τώρα η ΠΔΣ για το Λύκειο, ειδικά για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες, και η Ενισχυτική στα Γυμνάσια αλλά και να διευρυνθεί στα Δημοτικά, για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη. Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.
Στην κινητοποίηση καλεί και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδα (ΑΣΓΜΕ) που διαμαρτύρεται έντονα για την κατάργηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για φέτος, που αφήνει χιλιάδες μαθητές από λαϊκές οικογένειες χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση. Η ΑΣΓΜΕ καλεί Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να απαιτήσουν να ξεκινήσει άμεσα η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σε όλη τη χώρα, να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό και να εξασφαλιστούν οι μόνιμοι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί, ώστε τα προγράμματα αυτά να ξεκινήσουν του χρόνου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου