Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

«Το σχέδιο Κατρούγκαλου λαιμητόμος για τα ΑμεΑ»

«Το σχέδιο Κατρούγκαλου λαιμητόμος για τα ΑμεΑ»
Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσουν και στα ΑμεΑ  τα όσα εμπεριέχονται στο σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό.
Μιλώντας στην Κ.Σ . ο πρόεδρος του Κέντρου Ειδικής Αγωγής ''Η Μέλισσα'' Σπ. Ζουμπουλίδης ανέφερε ότι το  συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί  «λαιμητόμο»  για τα άτομα με αναπηρία διότι θα είναι αρνητικά καθοριστικό για το βιοτικό τους επίπεδο.
«Δυστυχώς ο Υπουργός Εργασίας
διαψεύδει τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος στη συνάντηση που είχε στις 3 Δεκεμβρίου με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία τον διαβεβαίωσε ότι ΑμεΑ δεν πρόκειται να θιχτούν ούτε από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά ούτε και απ' το συνταξιοδοτικό.Για να αντιληφθούν οι συμπολίτες μας, κόβεται το Ε.Κ.Α.Σ. που είχε βοηθήσει πάρα πολλά άτομα με αναπηρία, καθώς  τα περισσότερα ζουν με ένα αναπηρικό επίδομα φτώχειας.Το δεύτερο είναι ότι, προσπαθούν στα επιδόματα που αυτή τη στιγμή είναι τα μόνα που σώζουν τα άτομα με αναπηρία, να βάλουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δε μπορούν να αντιληφθούν ότι το επίδομα δεν είναι μία αμοιβή ούτε εισόδημα,  είναι ένα επίδομα όπου διεθνώς παρέχεται για να καλυφθεί η επιπλέον δαπάνη σε μία οικογένεια που προκύπτει από την αναπηρία.Επίσης  αυξάνει το όριο ηλικίας των ατόμων με αναπηρία για τη σύνταξή τους χωρίς να μπορούν αντιληφθούν ότι τα περισσότερα άτομα λόγω της αναπηρίας τους έχουν μικρό προσδόκιμο ζωής», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία διαμαρτύρεται έντονα και απάντησε με δελτία τύπου και με ειδικό έγγραφο όσο στον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο όσο και στον  πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες θα αγωνιστεί να περάσουν στο νέο σχέδιο.
«Εμείς λέμε ότι όλα αυτά τα σχέδια που αναφέρονται στο σχέδιο  του κ. Κατρούγκαλου  πρέπει άμεσα να αποσυρθούν γιατί αποτελούν μεγάλη επιβάρυνση για τα άτομα με αναπηρία» κατέληξε ο κ. Ζουμπουλίδης.
Θωμάς Κατέχης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου