Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Πορεία ατόμων με αναπηρία στο ευρωκοινοβούλιο

Από την πορεία προς το Ευρωκοινοβούλιο

Με σύνθημα «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς!» περίπου 200 άτομα με αναπηρία από όλες τις χώρες της Ευρώπης πραγματοποίησαν χθες την καθιερωμένη πορεία προς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Η διαμαρτυρία έγινε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Freedom Drive 2015, που που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από το
«Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ανεξάρτητη Διαβίωση» με στόχο να προβάλει ένα ριζοσπαστικά διαφορετικό μοντέλο πολιτικής για την αναπηρία.
Στην πορεία ακούστηκαν μεταξύ άλλων και τα συνθήματα: »Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία Κάντε τη Πραγματικότητα», «Δικαιώματα όχι Φιλανθρωπία», «Τα δικαιώματα μας, οι ζωές μας», «Παλεύουμε για την προσωπική βοήθεια».
Συμμετείχε ελληνική αντιπροσωπεία από 27 άτομα με αναπηρία και τους προσωπικούς βοηθούς τους με πρωτοβουλία της Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Κωνσταντίνα Κούνεβα
«Η μαγική λέξη είναι “προσβασιμότητα”» δήλωσε η Κ. Κούνεβα | 
Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στη συνάντηση του ΕΝΙL με ευρωβουλευτές οι οποίοι συμμετέχουν στην Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου για την Αναπηρία.
«Το μόνο που με λυπεί, για τη δουλειά που κάνουμε στο Intergroup, είναι πως οι αποφάσεις μας, όπως εκείνη για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας ή οι απόψεις μας για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αναπηρία, δεν είναι δεσμευτικές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φροντίζουμε όμως να τις προωθούμε με κάθε ευκαιρία, μέσα από εκθέσεις, γνωμοδοτήσεις και άλλες εργασίες μέσα από τις Επιτροπές που συμμετέχουμε», είπε.
«Kλείνω με τη μαγική λέξη "προσβασιμότητα". Προσβασιμότητα  καθολική, που να περιλαμβάνει από το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία έως το δικαίωμα πρόσβασης στον πολιτισμό. Αν κάνουμε προσβάσιμη την κοινωνία και τις υποδομές της, θα δούμε τι μπορούν να καταφέρουν τα άτομα με αναπηρίες. Κι εγώ, από τη πλευρά μου, έχω γίνει μάρτυρας πολλών τέτοιων μικρών θαυμάτων», σημείωσε η κ. Κούνεβα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου