Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Έξτρα επίδομα στα άτομα με αναπηρία λόγω νέας αργίας

Για να αντεπεξέλθουν στο έξτρα κόστος της εκμίσθωσης των φροντιστών τους την ημέρα αυτή

Χιλιάδες άτομα με αναπηρίες τα οποία απασχολούν φροντιστές θα λάβουν έξτρα επίδομα προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο έξτρα κόστος της εκμίσθωσης των φροντιστών τους την επόμενη Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, παραμονή του τελικού του φούτι και μέρα που η κυβέρνηση του Daniel Andrews καθιέρωσε από φέτος ως αργία στη Βικτώρια. Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι όποιος εργάζεται ημέρα αργίας πρέπει να
πληρωθεί τουλάχιστον το διπλάσιο του κανονικού ημερομίσθιο γεγονός που ανησύχησε ιδιαίτερα άτομα με αναπηρίες που χρειάζονται επί μονίμου βάσης φροντιστή, για το πώς θα ανταπεξέλθουν στο νέο έξοδο που τους δημιούργησε η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας.
Παρ' ότι, αρχικά, το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών αρνήθηκε την καταβολή έξτρα επιδόματος για αυτήν την ευπαθή ομάδα του πληθυσμού, μετά από σχετικές διαμαρτυρίες η πολιτειακή κυβέρνηση αποφάσισε να βοηθήσει οικονομικά και έτσι όσα άτομα με αναπηρίες λαμβάνουν φροντίδα μέσα από Ατομικά Πακέτα Στήριξης (Individual Support Packages) του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών θα λάβουν τελικά έξτρα επίδομα αν και εφόσον απασχολούν φροντιστή τις Παρασκευές σε μόνιμη βάση. 
Το έξτρα επίδομα θα δοθεί είτε έμμεσα στους διαχειριστές αυτών των πακέτων είτε άμεσα στους δικαιούχους αν δεν υπάρχει διαχειριστής. 
Η υπαναχώρηση της κυβέρνησης στην πληρωμή αυτού του έκτακτου επιδόματος ξεσήκωσε αντιδράσεις από τα γηροκομεία και γηριατρεία που και αυτά ζητούν τώρα έξτρα χρηματοδότηση για να καλύψουν το κόστος φροντίδας που προκύπτει από τη νέα αργία. Μέχρι στιγμής η πολιτειακή κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί στην πληρωμή έξτρα χρημάτων στους οργανισμούς φροντίδας ηλικιωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου