Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΚΔΑΠ Δήμου Καβάλας: Δεν κινδυνεύει, προοδεύει

kdap77
Στις αθηναϊκές εφημερίδες υπάρχουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες που λειτουργούν με την ευθύνη των δήμων, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.
Αυτά τα δημοσιεύματα δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του ΚΔΑΠ του Δήμου Καβάλας, το οποίο πήρε έγκριση, όπως λέει η διευθύντριά του, Ζήσα Μισσιριάν  και θα λειτουργήσει κανονικά και την
επόμενη εκπαιδευτική περίοδο.
Η κα Μισσιριάν θυμίζει στην εφημερίδα μας, ότι το ΚΔΑΠ του Δήμου Καβάλας που λειτουργεί στον Άγιο Λουκά, είναι ανοιχτό και τον Αύγουστο, παρά το ότι για τον τρέχοντα μήνα δεν υπάρχει ευρωπαϊκή επιδότηση.
Το ΚΔΑΠ λειτουργεί με ευθύνη της Δημωφέλειας, η οποία έπεισε και την Αθήνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πετυχημένη λειτουργία του. Έτσι άλλα κέντρα μπορεί να ανησυχούν και να αγωνιούν, της Καβάλας αντίθετα προοδεύει.
Φέτος φιλοξενεί κι άλλα παιδιά, διευκολύνοντας γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες να εργαστούν. Αυτή η διευκόλυνση αφορά τις ημέρες του Αυγούστου. Ταυτόχρονα υπάρχει ενδιαφέρον για παιδιά που φιλοξενούνται σε άλλα τοπικά ιδρύματα, κατά το Σεπτέμβριο να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καβάλας.
Η Ζήσα Μισσιριάν είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Όσον αφορά το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ Καβάλας εμείς έχουμε πάρει το ΟΚ, ότι είμαστε βιώσιμη επιχείρηση, δηλαδή δημοτική κοινωφελής επιχείρηση κι από δω και πέρα είμαστε στη διαδικασία, τώρα θα καλέσουμε τις επωφελούμενες μητέρες να πάρουνε ίδιες επιδότηση για να αρχίσει η νέα σχολική περίοδος του 2015 – 2016».
ΕΡ: Δηλαδή ότι γράφεται κι αναφέρεται δεν αφορά το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ Καβάλας;
ΑΠ: «Το δικό μας όχι. Μάλλον αφορά εάν θυμάμαι καλά, τα ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, που έχουν διαμοιράσει το εκπαιδευτικό τους ωράριο, δηλαδή 4 ώρες η πρωϊνή βάση, 4 ώρες η απογευματινή βάση».
ΕΡ: Εσείς τη χρονιά που πέρασε πόσα παιδιά φιλοξενήσατε;
ΑΠ: «Είκοσι πέντε».
ΕΡ: Για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο θ΄ αυξηθούνε τα παιδιά;
ΑΠ: «Όπως κάθε χρονιά, ο ίδιος αριθμός παιδιών. Δεν μπορούμε για περισσότερα γιατί η άδειά μας, ο χώρος λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, είναι για 25 άτομα».
ΕΡ: Μιλήστε μας για το πότε ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια;
ΑΠ: «Ξεκίνησε το 2003 και προοδεύει. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει. Τα προγράμματά μας συνεχίζονται όπως ξεκινήσανε. Τώρα προσπαθούμε να εντάξουμε νέες δράσεις. Τα άτομα που είναι στην παραγωγική ομάδα συνεχώς πρέπει να τα δίνουμε νέα ερεθίσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου