Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Με 1.260 θέσεις παιδιών μέσω ΕΣΠΑ οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων

Με 1.260 θέσεις παιδιών μέσω ΕΣΠΑ οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου
«Ως άλμα προς τα εμπρός, με στόχευση πάντα την εμβάνθυνση της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων», χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, τις νέες αποφάσεις και πρωτοβουλίες για την ένταξη παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων αλλά και την ίδρυση και λειτουργία 4 νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), εκ των οποίων το ένα αφορά παιδιά με Αναπηρία.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο κ. Καλογιάννης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχει τύχει θερμής ανταπόκρισης η πρωτοβουλία του Δήμου για
λειτουργία παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ κατά τον μήνα Αύγουστο.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «ο Δήμος Λαρισαίων στην προσπάθεια να στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί τις δοκιμαζόμενες από την κρίση και την ανεργία τοπικές κοινωνίες, τους εργαζόμενους γονείς, τους χαμηλόμισθούς και άνεργους  προσφέρει 1.260 θέσεις σε τμήματα βρεφών και νηπίων για 24 παιδικούς σταθμούς της αντίστοιχης διεύθυνσης του Δήμου και της ΔΗΚΕΛ.

Επίσης, συμμετέχει στο αντίστοιχο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τα ΚΔΑΠ με 4 νέες δομές σε σχολεία της πόλης, που έρχονται να προστεθούν στην μόλις 1 που λειτουργούσε στο πλαίσιο της ΔΗΚΕΛ μέχρι πέρυσι, δυναμικότητας συνολικά 145 παιδιών.

Η μία  από αυτές τις νέες δομές είναι ΚΔΑΠ για ΑμΕΑ δυναμικότητας 25 ατόμων, η 1η  δομή για τα ΑμΕΑ που έρχεται να λειτουργήσει ο Δήμος εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η πρώτη συνέργεια με το αναπηρικό κίνημα της πόλης, και πολύ σύντομα θα υπάρχει και συνέχεια».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Πάικος, εκ μέρους της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας, χαιρέτισε την ίδρυση και λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑμΕΑ αφού όπως τόνισε «πρόκειται για πάγιο και χρόνιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος της Λάρισας και της Θεσσαλίας», ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρχει συνέχεις και στην ικανοποίηση και άλλων βασικών αιτημάτων των Ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Καλογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης, απηύθυναν κάλεσμα στους γονείς να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στην ΕΕΤΑΑ για την πλήρωση των θέσεων στους Παιδικούς Σταθμούς αλλά και στα ΚΔΑΠ.

Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων, διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr) και της Κ.Ε.Δ.Ε. (www.kedke.gr).

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται ταχυδρομικά ή με κούριερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου