Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

100 θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες στο Δήμο Λεμεσού

Εκατό θέσεις στάθμευσης για κατόχους κάρτας Ατόμων με Αναπηρίες ( Α.Μ.Ε.Α) και  με προοπτική να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, παραχωρεί ο Δήμος Λεμεσού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων του αλλά  και με αφορμή  τις πολλές επιστολές που λαμβάνει καθημερινά για διαγραφές εξώδικων προστίμων.

Επίσης, ο Δήμος Λεμεσού, επιτρέπει τη δωρεάν στάθμευση σε
δικαιούχους κάρτας Α.Μ.Ε.Α “στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης μακράς διάρκειας, ανεξάρτητα αν η στάθμευση δεν γίνει σε σεσημασμένο χώρο για αναπήρους νοουμένου, ότι δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία και στους μικρής διάρκειας χώρους στάθμευσης, όπου υπάρχουν παρκόμετρα και μηχανές αλλά μόνο για ολιγόωρη στάθμευση”.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τις πιο πάνω διευκολύνσεις  είναι η εξασφάλιση της σχετικής κάρτας στάθμευσης την οποία εκδίδει η Υπηρεσία Μερίμνης Αναπήρων του Γραφείου Εργασίας και η οποία υποχρεωτικά πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό ανεμοθώρακα για έλεγχο με βάση  και τη σχετική νομοθεσία.

Επιπλέον, η νομοθεσία προνοεί ότι η χρήση της κάρτας, θα χρησιμοποιείται μόνο από τον δικαιούχο σε οποιοδήποτε όχημα τον μεταφέρει και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται από  άλλο άτομο γιατί αυτό αποτελεί αδίκημα.

Οποιοδήποτε άλλο έντυπο ή  σήμα περιλαμβανομένου και της ταυτότητας μέλους της Παγκύπριας Οργάνωσης Αναπήρων δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

“Προτρέπονται όλοι οι δικαιούχοι να συμμορφώνονται με τις πιο πάνω οδηγίες και τονίζεται για ακόμη μία φορά ότι, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης , αιτήματα που σχετίζονται με διαγραφή καταγγελιών θα απορρίπτονται”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού.

http://www.ant1iwo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου