Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Τα αναπηρικά αμαξίδια επιβαρύνονται με ΦΠΑ που φτάνει το 23%

Τα αναπηρικά αμαξίδια επιβαρύνονται με ΦΠΑ που φτάνει το 23%
Την περαιτέρω φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία επιφέρει το νέο νομοσχέδιο. Ακόμα και τα αναπηρικά αμαξίδια επιβαρύνονται με ΦΠΑ που φτάνει το 23%, ενώ οι πρόωρες συντάξεις για τα άτομα με κινητικά προβλήματα δεν θα ξεπερνούν τα 80-90 ευρώ.
Την ίδια στιγμή οι δομές έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, με κίνδυνο την αναστολή λειτουργίας τους, όπως ήδη συνέβη στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης «Αλκυόνη», που εδρεύει στη Ναύπακτο.

«ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ»
«Εξωφρενικές και άδικες» χαρακτηρίζει σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της περιοχής μας τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, που -όπως εκτιμούν- οδηγούν σε αφανισμό τα άτομα με αναπηρίες. Ακόμα και στα οχήματα που προορίζονται για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία, κυρίως με κινητική, επιβάλλεται ΦΠΑ 23%. Κι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που στη χώρα μας ήδη κυκλοφορούν λίγα προσβάσιμα οχήματα.

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Αντώνη Χαροκόπου, με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Ανδρέα Λίβανο, και άλλα μέλη της Ομοσπονδίας. Στη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου